Foto

Andrei Mandache: "Vom face totul pentru un rezultat cat mai bun la Shenzhen!"

Clasat pe locul opt in topul intermiar al celor mai buni marcatori de la Universiada, fundasul nationalei noastre a acordat un interviu in exclusivitate site-ului Federatiei Romane de Baschet, in care a vorbit de la 8ooo de kilometri departare despre calificarea Romaniei in sferturile de finala ale competiei de la Shenzhen. Foarte fericit, explozivul jucator al tricolorilor a aflat vestile din tara si a impartasit cateva impresii despre experienta traita pe continentul asiatic.
 
 
Felicitari Andrei,  pentru calificarea in sferturile de finala ale Jocurilor Mondiale Universitare.  Cum este competitia de la Shenzhen?
Este o intrecere foarte disputata, plina cu echipe de valoare. Dupa cum se vede la noi in grupa a contat si ultimul meci pentru calificare in sferturile de finala. Din punct de vedere al organizarii, totul este foarte frumos.
 
Ati evoluat impotriva tarii gazda,  in fata a 18.000 de spectatori. Cum este sentimentul sa joci cu atatia oameni in sala?
Este nemaipomenit, mai ales cand toti acei oameni te aplauda sau te huidue. In momentele acelea ti se face pielea de gaina. Meciul cu China a avut o tensiune aparte fata de celelalte partide,  tinand cont ca erau 18000 de oameni care ii incurajau, dar experienta noastra si-a spus cuvantul. Trebuie sa tinem cont ca echipa Chinei este una foarte tanara. Am  avut parte de un public fair-play care si-a incurajat echipa pana in ultima secunda, iar la final ne-a aplaudat si pe noi pentru reusita.

Mai departe vom intalni Canada. Cum prefatezi acest duel?
Este senzational ca am reusit sa ne calificam in sferturi, probabil ca este unul dintre cele mai bune rezultate din baschetul masculin din ultimul deceniu. Vom intalni Canada, o echipa buna care a invins Serbia in grupe, campiona universitara de acum doi ani. Cred ca samabata va fi un meci foarte greu, dar unul pe care noi il vom trata cu seriozitate maxima si in care ne vom juca sansa pana la final.
 
A fost mai greu pana ati spart gheata la Shenzen, apoi ati  legat trei victorii la rand. Cum este moralul echipei inaintea intalnirii cruciale de maine?
Da, asa este am inceput cu stangul aceasta competitie, dar pe drum am reusit sa strangem randurile si evoluam la un nivel inalt, unul pe care trebuia sa il afisam si in primele doua meciuri cu Brazilia si Germania. Atmosfera din cadrul echipei este foarte buna, suntem fericiti ca ne-am calificat si exista si un sentiment de usurare tinand cont ca am asteptat un rezultat dupa victoria cu China. Depindeam de meciul dintre Cehia si Brazilia. In cele din urma a invins Cehia si ne-am calificat. Astazi ne vom relaxa  un pic, pentru ca este ziua noastra libera, dupa care vom schimba placa si vom pregati  cat mai bine meciul cu reprezentativa Canadei.
 
Esti pe locul opt in randul celor mai buni marcatori prezenti la Jocurile Mondiale Universitare.
Nu stiam, insa ma bucur sa aud acest lucru, nu ma asteptam sa fie asa deoarece sunt o multime de jucatori valorosi prezenti la aceasta competitie. Oricum, nu cred ca ajungeam in top 10 fara ajutorul colegilor din echipa.
 
Si daca tot suntem la capitolul noutati, iti mai furnizam o informatie, de data aceasta din tara. Ieri, nationala de seniori a invins Albania, in ultima secunda, cu scorul 79-78...
Wow! Felicitari! Le urez baietilor multa bafta la urmatoarele meciuri si le tin pumnii!
 
In final, un mesaj pentru cei din tara?
Vreau sa le multumesc celor care au fost alaturi de noi, sa continue sa ne incurajeze de acolo, de acasa. Ce pot sa promit este ca vom face tot ce se poate pentru a obtine un rezultat cat mai bun la Shenzhen!
 
Carte de vizita:
Nume: Andrei Rares Mandache
Data nasterii: 02.10.1987 / Arad
Talie: 1,88 m
Post: fundas
Frati: o sora mai mare, Andra
Echipe la care a evoluat:  CSM Oradea, CSU Cuadripol Brasov, CS Otopeni, CSA Steaua Turabo Bucuresti.
Sezonul trecut a evoluat in finala Cupei Romaniei si a obtinut locul al treilea cu CSA Steaua Turabo Bucuresti.
 
 
 
 

Parteneri